• DOLAR
    6,0853
    %0,30
  • EURO
    6,5706
    %0,30
  • ALTIN
    314,80
    %0,66
  • BIST
    7,8653
    %-0,29
BUTSO’DA KVKK EĞİTİM SEMİNERİ

BUTSO’DA KVKK EĞİTİM SEMİNERİ

BUTSO’DA KVKK EĞİTİM SEMİNERİ BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; “6698 sayılı Kanun kapsamına giren işletmelerimize 20 bin ila 1 milyon lira arasında idari para cezası verilmemesi için Cuma günü düzenlenecek Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) eğitim seminerine bekliyoruz.”dedi. Yıllık çalışan sayısı 50’den çok ve yıllık mali bilançosu 25 milyon liradan çok olan, yıllık çalışan […]

BUTSO’DA KVKK EĞİTİM SEMİNERİ
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; “6698 sayılı Kanun kapsamına giren işletmelerimize 20 bin ila 1 milyon lira arasında idari para cezası verilmemesi için Cuma günü düzenlenecek Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) eğitim seminerine bekliyoruz.”dedi.
Yıllık çalışan sayısı 50’den çok ve yıllık mali bilançosu 25 milyon liradan çok olan, yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon liradan az olan işletmelere; KVKK hakkında yetkili kişilerce bilgilendirme yapılacağını kaydeden Başkan Yusuf Keyik, bu kapsam dahilindeki üyelerini Cuma günü BUTSO’ya davet etti.
Kişisel verinin, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade ettiğini belirten Başkan Yusuf Keyik sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle 2016 yılından itibaren gündemde yer alan konulardan birisi de Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işverenlerin veri sorumluları siciline kayıt yaptırma yükümlülüklerinin bulunmasıdır. Kişisel verinin korunması insan hakları ve temel özgürlüklerle ilgilidir. Dolayısıyla elde edilen veya işlenen her türlü kişisel verinin özel hayatın gizliliği esası içerisinde olduğu unutulmamalıdır.”
20.000 TL – 1.000.000 TL ARASINDA CEZA
Başkan Yusuf Keyik: “Üyelerimizi bilgilendirme ve geleceğe hazırlama amaçlı eğitimlerini ara vermeden sürdüren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Cuma günü ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)’ hakkında eğitim semineriyle kişisel verilerle ilgili Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenlenen suç ve yaptırımlar hakkında detaylar paylaşacak.
31 Ocak Cuma günü saat 14.00’da Konferans Salonumuzda başlayacak seminerde
‘6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince;
Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularına Sicile kayıt ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeleri için verilen sürenin 30.06.2020 tarihine,
Yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi sorumlularına Sicile kayıt ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeleri için verilen sürenin 30.06.2020 tarihine,
Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek veya tüzel kişi sorumlularına Sicile kayıt ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeleri için verilen sürenin 30.09.2020 tarihine kadar uzatıldığı’ kapsamındaki üyelerimize yetkili kişilerce eğitim verilecek.
Eğitimde üyelerimizle 6698 sayılı KVKK hakkında saha tecrübesi ve doğrudan uygulamalar yoluyla elde edilen sonuçlar ve bilgiler ışığında güncel örnekler de paylaşılacak. 6698 sayılı Kanun kapsamında olup Veri Sorumluları Sicili’ne kayıt ve bildirim yükümlülüğüne uymayanlara 20 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek. Bizler de bu kapsamdaki üyelerimizi seminerle bilgilendirerek, cezai yaptırımlara uğramamalarına dikkat çekiyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Yusuf Keyik, seminer için detaylı bilgilerin BUTSO’nun web sayfasında da paylaşıldığını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU
BOĞA BURCU YORUMU
İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU
ASLAN BURCU YORUMU
BAŞAK BURCU YORUMU
TERAZİ BURCU YORUMU
AKREP BURCU YORUMU
YAY BURCU YORUMU
OĞLAK BURCU YORUMU
KOVA BURCU YORUMU
BALIK BURCU YORUMU
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM